Ketkä nähdään lavalla?

Vuoden 2020 lavatiimit esittäytyvät

Näyttelijät

Pääsette ihailemaan näiden henkilöiden heittäytymistä ja nauramaan heidän kommelluksille keväällä.  Nyt on TuKY-Speksin 2020 näyttelijöiden ja ohjaajien vuoro esittäytyä:

Valtteri Haliseva, ohjaaja
Terve! Olen Valtteri Haliseva, 30-vuotias Turussa asuva teatterialan freelancer ja vastaan speksin ohjauksesta. Olen valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun taideakatemiasta keväällä 2018 ja toiminut näyttelijänä monenlaisissa teatteriryhmissä ympäri Suomen. Nyt olen ensimmäistä kertaa ohjaamassa speksiä. Jo harjoitusten alusta lähtien olen ollut suuresti vaikuttunut näyttelijöiden ennakkoluulottomasta heittäytymisestä, ja juuri sitähän tämä hullunrohkea tyylilaji tarvitsee! On hienoa työskennellä produktiossa, jossa koko suuri työryhmä on asialleen omistautunutta ja vilpittömän innostunutta. Kun käsikirjoituskin on monitasoinen ja taitavasti kirjoitettu, ei voi juuri parempaa toivoa. Odotan malttamattomana millainen spektaakkeli tässä loistavassa joukossa syntyy!

 

Akseli Ilvesniemi, apulaisohjaaja
Terve ja heipä hei! Olen Akseli 24-vuotias speksitaiteilija ja sekasyöjä. Minut on nähty kahtena edellisenä keväänä lavalla Jounin sekä Stefanin rooleissa, mutta tänä vuonna toimin yleisenä taustapiruna sekä apulaisohjaajana. Minulla ei ole aiempaa ohjauskokemusta, joten olen itsekin oppimatkalla. Pyrin kuitenkin jakamaan esiintymisestä saamaani kokemusta tämän vuoden näyttelijöille sekä kaikin muin tavoin ja vilpittömällä mielellä auttamaan taiteilijat parhaaseen mahdolliseen suoritukseen keväällä. Olen saanut tämän luottamustehtävän myötä myös oikeuden hallussapitää yleisavainta ja vastaan kunniallisesta tehtävästä speksitreenien ovien avaajana.

 

Väinö Saarinen, näyttelijä
Rankan aloitusviikon jälkeen tämä pupu mietti ja pohti mikä olisi mielenkiintoinen tapa viettää opiskelulta yli jäävä aika. Nopeasti korvat kääntyivät speksin puoleen. Olen 21 vuotias ensimäisen vuosikurssin kylteri. Aikaisemmassa elämässäni olen aika paljon näytellyt, sekä ohjattua, että improttua teatteria. Teatterissa kiehtoo erityisesti jokaisen esityksen ainutlaatuisuus. Jokaisessa esityksessä on oma tunnelmansa, oma yleisönsä ja omat onnistumiset ja vaikeudeutensa. Eniten odotan hauskoja hetkiä treeneisse, treenien jatkoilla ja niitä mahtavia esityksiä, kun kaikki menee loistavasti suunnitelmien mukaan. ”Omstart.” Aivan, tässä teatterissahan mikään esitys ei mene niinkuin se on harjoiteltu.

 

Nelli Ylinen, näyttelijä
Moikka! Olen Nelli, kolmatta vuotta kauppiksen käytäviä kuluttava pesunkestävä vammalalainen, joka halusi Speksiin näyttelijäksi lähtemällä tasapainottaa tulevan kevään kandikarkeloita. Tähän mennessä olen ehtinyt kiertää noin 22 kertaa Auringon ympäri ja matka jatkuu tasaisen tahdittomasti taustapeiliin katsomatta. Speksilavalta on hyviä muistoja ja kokemusta kertynyt takataskuun jo pupuvuonna, ja siksi hetken tauon jälkeen intoa uuteen yritykseen riittää. Mielestäni improssa parasta on yleinen sallittu sekoilu ja hillitsemättömät naurukohtaukset, joita tuleva kausi pitää toivottavasti paljon sisällään, sekä katsomossa että speksitiimissä.  Montun ruokajonossa kevättä ja omstartteja odotellen!

 

Kaisu Leppänen, näyttelijä
Moikkelis mooi! Oon Kaisu ja larppailen kolmatta vuotta tässä lafkassa. On tosiaan myös kolmas vuosi speksissä mukana! Näyttelijänä olen keskivertoa valtavirtaisempi, mutta silti ollaan lavalla toista kertaa. Että hups vaan ja sori siitä. Suurin inspiraation lähteeni luovassa työssä on Valtteri Bottas, siksi olenkin tunnettu lempinimellä Espoon toiseksi nopein. Ei muuta kuin herran siunausta ja keväällä nähdään!

 

 

 

 

 

Jami Lehtonen, näyttelijä
Terve! Olen Jami, taas vuoden vanhempi kuin viime vuonna. Viime vuosi näyttelijänä oli sen verran hauskaa, että päätin lähteä vielä kerran mukaan. Kokonaisuudessaan neljäs, ja todennäköisesti viimeinen speksini ennen oravanpyörää. Jos siis haluat nähdä viihdyttävän speksin, tule katsomaan vuonna 2021. Ei vaan, 2020 keväästä tulee myös eeppinen. Nähään siellä.​

 

 

 

 

Timo Palomäki, näyttelijä
Terve! Olen 1. vuoden opiskelija, lähtöisin Laihialta, Suomen Skotlannista. Improvisaatioteatterista innostuneena speksi tuntui omalta jutulta, ja päätinkin  lähteä heti mukaan. Vapaalla tykkään lukea klassikkoteoksia ja viskoa painoja salilla. Nähdään kevään esityksissä!

 

 

 

 

 


Arna Antila, näyttelijä

Hei! Olen Arna, neljännen vuoden markkinoinnin opiskelija ja toista kertaa mukana speksissä. Olen Tampereelta kotoisin, mutta jos huudetaan omstart Turun tai Tampereen murre, en osaa kumpaakaan. Speksi on tuonut minulle paljon iloa ja naurua ja toivonkin, että se tuo sitä myös katsojille!

Olga Lipasti, näyttelijä
Moikka! Olen Olga, 21-vuotias, tänä syksynä hieman speksahtanut lähestulkoon paljasjalkainen turkulainen. Aikaisemmin minut on voinut bongata muun muassa NESU-TuKYn riveistä niin 2018 AD:n kuin tämän vuoden NESU-puheenjohtajan ja hallituksen NESU-vastaavankin rooleista. Ennen astumistani TuKY-speksin riveihin näyttelijänlahjoistani ollaan saatu nauttia sitsien toustilavoilla aina Islannissa asti.​ Nähdään keväällä!

 

Bändi

Tässä teille vuoden 2020 TuKY-Speksin bändi! Näiden tyyppien musisointia saatte kuunnella niin näytöksissä kuin ensi vuoden parhaissa bileissäkin!

Aleksanteri Haka, bändivastaava
Kolmas kerta ei sanonut toteen tällä kertaa. Hei vaan sinä lukija siinä! Olen Aleksanteri, neljännen vuoden opiskelija ja täten neljättä vuotta bändissäkin mukana. Tänä vuonna toimin kolmatta kertaa synistina ja bändin vetäjänä. Viime vuosien speksitavoitteet saavutettuani, eli basistina soluttautuminen bändiin synistina, viiksien pikakasvatus speksikauden aikana ja hittiputken soittaminen keikalla, aloin etsimään uusia haasteita. Näin viimeisten opiskeluvuosien alettua aloin pohtimaan, että onkohan yhden ihmisen mahdollista olla bändin jäsenenä koko opiskeluaika? Otin tämän siis uutena haasteena ja tässä sitä nyt vielä ollaan. Näitä asioita pohdiskellessa ja tulevaa speksikautta odotellessa ei muuta, kun nähdään näytöksissä!

Juho Törhönen, laulaja
Moikka, mä oon Juho, toinen tän vuoden speksibändin laulajista. Olen neljännen vuosikurssin opiskelija ja vihdoinkin speksissä mukana usean vuoden odotuksen jälkeen. En malta odottaa, että pääsen näkemään mitä vuosi tuo tullessaan!

Anniina Soini, laulaja
Moikka, olen neljännen vuosikurssin opiskelija ja ensimmäistä kertaa mukana speksissä. Aiempi laulajaurani koostuu pitkälti karaokesta ja suihkussa laulamisesta. Jo monet vuodet speksispektaakkeleita ihastelleena tarjoutui viimein mahdollisuus päästä itsekin mukaan bändin toisena solistina. Kevättä innolla odotellessa!

Nhi Tran, koskettimet
Olen Nhipsu, 23-vuotias neljännen vuoden opiskelija ja ensikertalainen speksissä. Soitan klassista pianoa ja olen käynyt kaiken maailman musiikin teoriat, mutta jokin tästä puuttui. Jotain käytännöllisempää siis, kuten improvisointitaitoja haluaisin kehittää. Ihailin pupuvuonna bändin heittäytymiskykyä ja mietin olisiko minusta ikinä siihen. Niinpä tänä vuonna pakotin itseni tähän mukaan. Mut löytää lavalla toisen synan takaa! 😉

Vilho Eriksson, rummut
Hei! Olen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija, joka löysi paikkansa speksibändistä rumpusetin takaa. Raumalla asuessa tuli oltua mukana monenlaisissa musaprojekteissa ja speksibändissä soittaminen tarjoaa tähän oivan jatkumon. Mahtavaa olla mukana ja nähdään näytöksissä!

Jami Salonen, basso
Toisen vuosikurssin alkaessa päätin laittaa musiikkiharrastuksen taas kunnolla käyntiin ja löysin tieni speksiin. Musiikkitaustaa minulla on kitarasta ja bassosta useammasta bändistä sekä projektista. Aikaisemmin olen soittanut musiikkinäytelmässä kitaraa, joten päätin speksissä lähteä vaihteluksi basson varteen. Viime vuoden speksin nähtyäni uskon, että tästäkin tulee yhtä mahtava niin kuin aina ennenkin!

Akseli Tiitta, kitara
Moikka! Mä olen Akseli ja olen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija. Uudessa speksibändissä tulen pitämään huolta siitä, että kitara soi, eikä itkeä saa. Bändijutut ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja siksi lähdin myös tähän orkesteriin mukaan. Lempisointuni on E#.

 

Tanssijat

Nämä yksitoista upeaa naista salpaavat hengityksenne koreografioillaan.

Marsa Honka, tanssitiimivastaava
Moikka! Olen Marsa, kolmannen vuosikurssin opiskelija ja minulle kävi kuten monelle muullekin speksaajalle eli ensimmäinen speksi kokemus ei jäänyt viimeiseksi! Tämä on toinen kerta speksin tanssitiimissä ja tällä kertaa toimin myös toisena tanssitiimivastaavana. Yli kymmenen vuotta on tullut eri tanssilajeja harrastettua ja omat vahvuuteni ovat show, lyyrinen sekä discotanssi. Viime vuoden speksissä jorailu oli sen verran hauskaa, että odotan jo ensi kevään esityskautta!

Clarissa Kalliovaara, tanssitiimivastaava
Moikka! Mä oon Clarissa, toinen tämän vuoden spektaakkelin tanssitiimivastaavista. Oon kolmannen vuosikurssin opiskelija ja toisen vuoden speksiläinen. Tanssiminen on ollut osa arkea vajaa kolmevuotiaasta asti, ja tässä vuosien aikana onkin tultu harrastettua vähän kaikenlaisia tanssilajeja baletista hip hoppiin. Viime speksin jälkeen ei ollut epäilystäkään siitä, että lähtisinkö uudestaan mukaan tänä vuonna, joten tässä sitä ollaan : ) Nähdään kevään näytöksissä, niitä et halua missata!

 

Aino Hämäläinen, tanssija
Moikka! Oon Aino, ensimmäisen vuoden opiskelija ja nyt ensimmäistä kertaa mukana speksissä lavan puolella. Katsomon puolelta on kokemusta muutamasta speksistä ja oon miettinyt, että haluun joskus itsekin päästä mukaan toteuttamaan speksiä. Tanssi on ollut aina ala-asteelta asti mukana elämässä eri tanssilajien ja tanssillisen voimistelun kautta. Tähän mennessä ollaan päästy tekemään huikeita koreografioita ja odotan jo innolla kevään näytöskautta!

 

Sanni Tikkanen, tanssija
Moikka, olen Sanni, toisen vuosikurssin opiskelija ja nyt myös toista kertaa mukana speksissä tanssijana. Tanssi on pienestä pitäen ollut tärkeä osa elämääni ja speksi oli yksi pupuvuoteni parhaista kokemuksista, joten halusin päästä vielä uudestaan mukaan. On myös hauskaa, että speksissä olen päässyt palaamaan sellaisten tanssilajien pariin, joita en ole tanssinut pitkään aikaan. Meillä on mahtava tiimi kasassa ja ollaan päästy jo treenaamisessa vauhtiin, joten odotan innolla tulevia treenejä ja näytöskautta.

Johanna Paukku, tanssija
Moikka! Olen Johanna, Espoosta kotoisin oleva kolmannen vuosikurssin opiskelija ja nyt ensimmäistä vuotta mukana speksissä! Tanssitaustaa löytyy yli kymmenen vuoden ajalta, lajeista aina baletista reggaetoniin. Kiva päästä nyt parin vuoden tauon jälkeen taas kunnolla tanssin pyörteisiin ja mukaan speksiin. Nähdään kevään esityksissä!

 

Iines Honkavaara, tanssija
Olen Iines, viidettä vuosikurssia ja jo kolmatta kertaa speksissä. Olisi pitänyt jo eläköityä näistä hommista, mutta silliksen pyörteissä huomasinkin päätyneeni vahingossa taas tanssijaksi. Hups! Tanssitaustani on enimmäkseen nyky- ja showtanssissa, mutta speksissä on tullut kokeiltua discoa, voguinigia ja jopa paritanssia. Tuu maaliskuussa katsomaan, mitä uutta tällä kertaa keksitään!

 

Tiia Johansson, tanssija
Moikkelis! Mä oon 24-vuotias viidennen vuosikurssin rusakko Liedosta ja nyt kolmatta kertaa mukana jorailemassa TuKY-Speksin tanssitiimissä! Tanssitaustaa mulla löytyy joukkuevoimistelun ja showtanssin parista, mutta viimeisimmät vuodet on tullut vietettyä pääosin Parkin ja Kårenin tanssilattioilla. Speksistä etsin valoa talven pimeyteen ja syitä opiskelun välttelemiseen. Super hauskaa olla jälleen osana tätä proggista – nähdään kevään näytöksissä!

 

Aurora Helanto, tanssija
Moikka! Mä oon Aurora ja oon kotoisin Espoosta. Oon nyt toista vuotta Turun kauppiksessa ja myös toista kertaa mukana TuKY-Speksin tanssitiimissä. Speksi oli vaan niin huikea kokemus et oli pakko lähtee mukaan uudestaan. En malta odottaa kevään näytöskautta ja sitä et pääsee taas lavalle esiintymään!

Anni Paananen, tanssija
Moikka, alunperin oon Helsingistä muuttanut Turkuun ja nyt opiskelen kolmatta vuosikurssia kauppiksessa. Vuosi sitten kiinnostuin speksin toiminnasta ja pääsin mukaan maskitiimiin.  Siinä samalla huomasin kuinka kiinnostus tanssitiimiä kohtaan kasvoi ja päätin tänä vuonna kokeilla ja hakea mukaan. Taustaa löytyy taitoluistelusta ja oli superia päästä mukaan speksin tanssitiimiin tänä vuonna.

 

Saimi Hakkinen, tanssija
Hellurei! Olen Saimi, ensimmäistä kertaa speksissä mukana pyörähtelevä pupujussi. Tanssitaustaa löytyy reilun vuosikymmenen verran painottuen show- ja nykytanssiin baletillisella otteella. Nautin kokkailusta, Frendeistä ja jazz-käsien tunkemisesta speksin jokaiseen koreografiaan. Tulkaahan kaikki kynnelle kykenevät kevään näytöksiä katsomaan!

Anni Toivanen, tanssija
Moikka! Mä oon Anni, toisen vuosikurssin opiskelija, mutta ekan vuoden speksiläinen. Olen seurannut TuKyn speksiä vierestä jo muutamia vuosia, kun isosiskoni oli mukana tanssijana näissä pyörteissä ja sai minutkin innostumaan asiasta. Tanssiminen on ollut osa elämääni pienestä pitäen ja lähinnä sydäntäni on ollut jazz- ja nykytanssi. Odotan innolla tulevia treenejä ja näytöksiä, niistä tulee huikeita!”