Ketkä nähdään lavalla?

Vuoden 2018 lavatiimit esittäytyvät

Näyttelijät

Tässä teille joukko, jonka kommelluksille pääsette nauraamaan maaliskuussa, kun TuKY-Speksi astuu näyttämölle. Annetaan puheenvuoro näyttelijöille.

 

Johanna Perttunen, ohjaaja

Hellou! Tässä esittäytyy tämän vuoden speksiohjaaja Johanna! Olen keväällä 2016 Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja. Teatterin saralla on tullut tehtyä vuosien saatossa vaikka mitä ja speksiäkin pääsin ohjaamaan jo muutama vuosi sitten. Tämä on kuitenkin ensimmäinen TuKY-Speksini! Harjoitukset ovat lähteneet hyvin liikkeelle ja meillä on tänä vuonna kasassa aivan huikea porukka. Tällä jengillä saamme varmasti aikaiseksi päräyttävän TuKY-Speksin, toivottavasti näemme myös sinut siellä! Kaksi tavoitetta minulla tämän vuoden suhteen kuitenkin on: ohjata paras mahdollinen TuKY-Speksi ja oppia käyttämään Exceliä.

 

 

Liisa Raulas, apulaisohjaaja 

Hellurei! Olen Liisa, viidennen vuosikurssin kunnioitettavaan ”ikään” ehtinyt rusakko. Aiempina vuosina meikäläisen on saattanut bongata speksilavoilta bändin laulajan tai näyttelijän roolista, mutta TuKY-Speksin juhlavuoden kunniaksi päätin lähteä kokeilemaan apulaisohjaajan pestissä, joskos sitä malttaisi vaihteeksi seurata show’ta katsomon puolelta. Tai sitten kenties alitajuisesti ymmärsin apulaisohjaajan pestin olevan erinomainen keino vältellä valmistumista ja siitä luonnollisesti seuraavaa speksieläköitymistä. Mene ja tiedä. Mutta sen ainakin tiedän, että tämän vuoden spektaakkeli ei tule jättämään kylmäksi!

 

 

Arna Antila

Heips! Olen toisen vuosikurssin markkinoinnin opiskelija, kotoisin alun perin Tampereelta. Viime vuonna ihmettelin, että mikä ihmeen speksi ja tänä vuonna minut löytääkin sitten lavalta ihmettelemästä. Päätin, että bileissä käyminen ei riitä enää harrastukseksi, ja pestini ihanassa Kulttiksessa lähenee loppuaan, joten lähdin haastamaan itseäni speksin pariin. Sydämeni on aina sykkinyt teatterille niin näyttelijänä kuin katsojana ja kokemusta näyttelystä onkin kertynyt muun muassa ilmaisutaitolukiosta sekä nuorisoteatterista. Jo nyt olen nauranut katketakseni speksiharkoissa, joten odotan innolla mitä tulevat kuukaudet tuovat tullessaan!

 

 

Nelli Ylinen

Olen maankuulusta Vammalan Palloseurasta pelipaitansa TuKY:n Speksiin vaihtanut uunituore vemmelsääri, joka vastalakitetun kylterin intoa puhkuen päätyi toilailemaan tämän vuoden improlavalle. Aikaisemmin on siis lähinnä tullut harrastettua vain päätöntä potkupalloa, mutta eikö sitä joku joskus sanonut, että futaajilta tämä näyttelyn jalo taito taittuu? Ikää on kertynyt meikälle jo sen verran, että ensi vuonna laskemiseen eivät enää sormet ja varpaat riitäkään. Odotan reenikautta innolla ja maaliskuussa se sitten nähdään, heitetäänkö tälle pupuselle lavalle keppejä vai porkkanoita. Bis später, Peter!

 

 

Eveliina Mauno

Hololoo! Mave, 24, neljättä vuotta täällä. Turussa, kauppiksessa ja speksissä.  Vuosien pohtimisen, jännittämisen ja epäilemisen jälkeen uskalsin vihdoin hakea vielä näyttelijäksi. Apua saatana. Meitsi tykkää esimerkiksi Antti Holmasta, tetriksestä, kirsikkatomaateista ja huonosta tosi-tv:stä. Yleensä oon aina kaks minuuttia myöhässä ja maailman huonoin vastaamaan viesteihin. Eniten ärsyttää tyhmät ihmiset ja säästä valittaminen. Tänä vuonna oon kans päässy kirjottamaan käsikirjotusta, ja keväälle järkätään TuKY-Speksin 10-vuotis gaalaa. Eli hyvä speksivuosi taas tiedossa. Nähdään keväällä!

Ainii. Jännittää muuten aivan sairaasti.

 

 

Akseli Ilvesniemi

Olen Akseli, 22-vuotias väliinputoaja, joka aloitti kauppiksen tosi pienenä, kävi intissä ja tuli sitten takaisin. Nyt olen siis kolmannella vuosikurssilla. Lapsuuteni ja varhaisnuoruuteni vietin Vantaalla, Suomen liikenteen solmukohdassa, jossa maaseudun idylli paiskaa kättä pääkaupunkimme sykkeen kanssa.

Näyttelijäksi hain kolmesta syystä: Näytteleminen on kivaa, itsensä nöyryyttäminen kasvattaa ja näyttelijät saavat usein paljon naisia.

Aikaisempaa näyttelijäkokemusta minulla on lukioteatterimme kahdesta mestariesitelmästä, mutta speksin luonne omstartteineen tarjoaa aivan uudenlaisia haasteita, joita odotan pelolla ja innolla. Varmasti hieno vuosi edessä!

Ps. Jos naisporukat tarvitsevat stripparia lähestyviin pikkujoulubileisiinsä, minuun voi olla yhteydessä.

 

 

Atte Elonen

Tervepä terve! Nimeni on Atte ja olen 24-vuotias Espoon takapajulan kasvatti ja viidennen vuosikurssin logistiikan opiskelija. Speksissä olen mukana neljättä kertaa ja kolmatta kertaa veri vetää näyttelijäksi. Aikaisempiin roolisurituksiin kuuluu leggingseissä kekkaloiva metroseksuaali BB-julkkis sekä korkkareilla sipsuttava venäläinen naishenkilö. Innolla ja kauhulla siis odotan mitä tänä vuonna tulemaan pitää. Luotto tämän vuoden porukkaan on kova ja Paulo Coelhoa siteeratakseni: ”Tule siis ihmeessä huutelemaan omstartteja esityksiin ja keväällä nähdään!”

 

 

Ida Sormunen

Terve! Olen Ida, 19-vuotias pupu, joka päätti lähteä suurelle seikkailulle ja liittyi Speksin näyttelijätiimiin. Meno on ollut huimaa, jännittävää ja erittäin antoisaa, joten odotan innolla, mitä tuleman pitää! Olen kotoisin kyläpahasesta, jossa on jostain syystä todella laadukasta teatteritoimintaa, joten kaikennäköistä teatterijuttua on tullut harrastettua monta vuotta. Teatterin lisäksi muita intohimojani ovat muun muassa piirtäminen, partio ja vanhat PS-pelit.

Tulkaa ihmeessä seuraamaan kohelteluamme maaliskuisiin näytöksiin!

 

 

Venla Kuokkanen

Heissulivei ja hihhulihei! Tämä aktiivinen kulttuurihöperö tekee paluun speksin lavoille muutaman välivuoden jälkeen. Klassisen musiikin vietyä sydämeni hyppäsin sen julmaan ja niin ihanaan syleilyyn ja unohdin hetkeksi muun maailman ja kauppisopintoni. Vuosikurssiani pohdiskellessani olen autuaan sekaisin vuosista ja päädyn epämääräisen määräiseen lukuun kolmen ja neljän välillä. Odotan innolla jo kevättä ja sitä, kun uhmakkaan uteliaat, kutkuttavan kiusalliset ja runollisen räävittömät omstartit puhkeavat jälleen kukkaan pimeän ja synkän talven jälkeen.

 

 

Lauri Lehtonen

Moi! Olen 23-vuotias Kirkkonummen kovien katujen kasvatti, joka on taas vuoden tauon jälkeen löytänyt itsensä näyttelijätiimistä. Speksissä oon näyttelemisen lisäksi soittanut pari kertaa bändissä ja toiminut apulaistuottajana. Erityisen innolla odotan kevään esityskautta ja tiimin mahtavaa yhteishenkeä. Oonhan se jätkä, ketä sano Turkkarissa, että Speksistä saa elinikäisiä ystäviä. Noloo.​

 

 

 

Erno Korpela

Kumpi valmistuu ensin, minä vai Olkiluoto 3? Tätä ja muita orastavan eksistentialistisen kriisin kirvoittamia kysymyksiä pakenen jo kuudetta kertaa speksaamalla ankarasti. Tämä lienee kuitenkin se viimeinen kerta. Nyyh.

 

 

Bändi

Tässä teille vuoden 2018 TuKY-Speksin bändi! Näiden tyyppien musisointia saatte kuunnella niin näytöksissä kuin ensi vuoden parhaissa bileissäkin!

 

Artturi Kolkka, bändivastaava 

Syksyllä käynnistyi neljäs vuosi kauppiksessa ja samalla bändin basistin paikan myötä neljäs vuosi speksissä. Aiemmin olen toiminut niin tekniikassa kuin lavastuksessakin. Viime vuoteni vietin TuKY-Speksin apulaistuottajana. Näin ensimmäisen speksini jo ennen opiskelujen alkua ja siinä totesin, että olisipa joskus siistiä soittaa kyseisen produktion bändissä. Nyt tämä pienoinen haave vihdoin toteutuu, joten nähdään keväällä esityksissä!

 

 

 

Jussi Mäki-Ikola

Heipä hei! Viime vuoden speksin ansiosta pääsin useaan otteeseen Jodelin utuihastus-kanavalle “speksin rumpalina”. Tämä synnytti valtavaa mielihyvän tunnetta, joten en voinut olla lähtemättä uuteen bändiin mukaan. Rumpalin tontilta on myös tunnetusti melko hankala päästä pois, mutta en valita: speksissä on hauskaa ja se antaa hyvän tekosyyn olla opiskelematta keväällä!

 

 

 

Jami Lehtonen

Parin vuoden tauon jälkeen toista kertaa Speksissä ja toista kertaa bändin laulajana. Viimeksi oli hauskaa ja kuulemma pitää tehdä sitä, mistä tykkää. Elinvuosien kriittinen piste on jo ohitettu (lähempänä viittäkymmentä kuin nollaa), mutta ei anneta sen haitata. Ei se paljolla yli oo vielä. Ikä on vain numeroita. Hiljaa.

Noo, onneksi Speksiin pääsee vaikka ei olisikaan opinnoissaan loppusuoralla tai vastavalmistunut.  Ja onneksi tänäkin vuonna bändillä on hyvä jengi koossa ja en malta oottaa keikkoja. Nähään keväällä. 🙂

 

 

 

Sandra Saranpää

Speksi on vetänyt mua puoleensa aina pupusyksystä lähtien. Vuoden ajan jouduin kuitenkin keräämään rohkeutta ennen kuin uskalsin itse hakea messiin ja nyt oon sitäkin innostuneempi siitä, että tänä vuonna oon bändissä mukana. Musiikin parissa oon temmeltänyt aina vaippaikäisestä asti ja musahistoriastani löytyy niin klassisen huilun opintoja kuin lauluakin sooloilusta yhtye- ja kuorolauluun. Mut nähdään keväällä Speksissä pääosin laulumikin varressa, mutta myös huiluni saattaa joissain biiseissä päästä feattaamaan. Meillä on jo hyvä pöhinä päällä bändin kanssa ja varmasti hyvää settiä tulossa sekä Speksiin että muille keikoille, siellä nähään!

 

 

 

Olga Kauvosaari

Moikkelis! Olen vastavalmistunut pupu Sibelius-lukiosta. Vaikka musisointia olen harrastanut pienestä pitäen, silti pienikin tauko soittamisesta nollaa melkein kaikki taidot näistä sormista! Tämän ehkäisemiseksi, prevent, olen päättänyt sinnikkäästi jatkaa harjoittelua Speksi-bändissä, excellent. Taidokkaan riimittelyn ohella soitan bändissä synaa.

 

 

 

Aapo Häkkinen

Morjens. Olen toisen vuosikurssin opiskelija ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana speksissä. Soittelen speksibändissä pääasiassa kitaraa ja milloin mitäkin muiden kärsivällisyyden mukaan. Omasta musiikkitaustasta löytyy bändiä, jazz-komboa ja muita toilailuja. Viime vuodet on tultu vietettyä lähinnä aggressiivisena makuuhuonemuusikkona, joten mahtavaa päästä taas mekastamaan porukalla. Eipä tässä muuta, säästetään pidemmät lurittelut speksiin. Kevääseen!

 

 

 

Santeri Haka

Entinen basisti, lempiruoka: pizza. Viime speksin basistivitseihin kyllästyneenä, mutta glitter-viiksi asusteeseen erittäin tykästyneenä, päätin hivuttautua speksitoimintaan mukaan toista kertaa tehtävänä päästä pitämään näitä viiksiä vielä joskus. Perehdyttyäni salaa ja syvällisesti speksiorganisaation toimintatapoihin ja ihmisten rekrytoimisprosessiin päätin soluttautua speksibändiin synistiksi peiteroolissa. Nyt 41. päivänä peiteroolini ei ole vielä pettänyt, joten operaatio ”Glitter-viiksi” on toistaiseksi onnistunut.

Tanssijat

Nämä kaksitoista upeaa naista salpaavat hengityksenne koreografioillaan. On siis tanssijoiden vuoro esittäytyä:

 

Linda Hotti

Moikka, mä oon Linda, toinen vuoden 2018 Speksin tanssivastaavista. Tässä on hitaasti mutta varmasti lähtenyt käyntiin mun kolmas vuosi tässä koulussa ja samalla myös Speksissä. Lavalla mut on saattanut nähdä  kaksi vuotta sitten tanssimassa ja viime vuonna näyttelemässä irstaan Päivin roolia.  Kymppivuoden kunniaksi päätin, että pakkohan se on vielä kokea ONE MORE YEAR lavalla sekoilua. Tanssi on aina kuulunut mun elämääni enemmän tai vähemmän, ja tuntuikin luonnolliselta palata kuvioihin juuri tässä tiimissä.

Tästä tulee upeeta niin kaikille tiimiläisille kuin katsojillekin!

 

 

Emmi Hämäläinen

Heisan, olen Emmi Hämäläinen, toista kertaa TuKY-Speksin pyörteisiin huumautuva Speksi-intoilija. Tänä vuonna pääsen tanssijana olemisen lisäksi vaikuttamaan Lindan kanssa tanssitiiminvetäjänä ja osana rankaa. Olispa kevät ja näytöskausi, silloin nähdään!

 

 

 

 

Laura Ström

Tjena! Olen Laura, juuri takaisin Turkuun muuttanut 4. vuosikurssin maisterivaiheen opiskelija. Olen käynyt katsomassa kolme viimeisintä speksiä, ja meno on näyttänyt niin hauskalta, että oli pakko hakea mukaan itsekin. Tanssia on tullut harrastettua yli 10 vuotta ja lajeina olen kokeillut kaikkea tanhusta ja baletista katutanssiin ja wackingiin. Nuorempana useat kesät menivät kesäteatterin lavalla, joten esiintyminen ja musiikkinäytelmät ovat tuttuja. Speksistä spessua tekee se, että pääsee vähän improilemaankin. Innosta soikeana täällä odotellaan kevättä, tästä tulee huikeeta!

 

 

Rebekka Vesa

Moikka! Olen Rebekka, tokan vuoden opiskelija ja ekan vuoden speksiläinen. Speksistä kiinnostuin keväällä käytyäni katsomassa näytöksen, ja nyt olen innolla mukana treenailemassa! Tanssin olen aloittanut neljävuotiaana baletissa, mutta aktiivisemmin aloin käymään tunneilla vasta yläasteen lopulla. Kokemusta löytyy sekalaisesti jazz-tanssista bollywoodiin, mutta rakkaimpana lajina on pysynyt nykytanssi. Tanssissa on aina ollut parasta esiintyminen sekä uudet ja vanhat ystävät. Nähdään keväällä näytöksissä!

 

 

 

Iines Honkavaara

Heipä hei! Olen Iines, kolmannen vuoden kauppislainen ja tokan vuoden speksiläinen. Tanssilajeja olen kokeillut laidasta laitaan, mutta lempilajeiksi ovat valikoituneet nykytanssi ja street. Viime vuoden speksistä jäi kova hinku vielä uudestaan lavoille, joten innolla odotankin, mitä kaikkea kymppivuosi tuo tullessaan!

 

 

Karoliina Nurmi

Moikka! Olen Karoliina, Porista kotoisin oleva ensimmäisen vuoden opiskelija ja ekaa kertaa siis mukana speksissä. Tanssin olen aloittanut 3-vuotiaana ja eri tanssilajeja on tullut kokeiltua baletista hoppiin. Olen innoissani speksistä ja odotankin kovasti meidän tulevia tanssiharkkoja ja kevään esityksiä!

 

 

 

 

Virpi Ollitervo

Moikka, olen 21-vuotias tanssijapupu valmiina liittymän Speksin tiimiin. Tanssiminen on tuonut aina paljon iloa arkeen ja pari vuotta on ollut kauhea ikävä päästä taas treeneihin. Se oli siisti tunne, nimittäin heti kun kuulin Speksistä niin tuli sellainen fiilis että tähän on pakko päästä mukaan! Tanssitaustaa minulta löytyy eniten street lajeista,  mutta olen harrastanut vähän kaikenlaista laidasta laitaan, nykytanssin mukaan lukien. Näytökset ovat aina olleet kauden odotettuja kohokohtia ja onkin upeeta olla ensimmäistä kertaa osana näin isoa kokonaisuutta. Vielä kun malttaisi odottaa kevääseen asti!

 

 

Henna Toivanen

Hejsan! Mä oon Henna ja ensi keväänä voit bongata mut TuKY-Speksin näytöslavoilla tanssahtelemassa. Käsittämätöntä mutta totta – käynnissä on viides opiskeluvuosi ja sitä myötä ehkä viimeinen tilaisuus osallistua speksiin. Pupuvuonna olin myös speksitanssija ja se oli niin mahtava kokemus, että oli pakko päästä elämään se vielä uudestaan. Tanssi on aina ollut mukana mun elämässä, tällä hetkellä käyn lyrical- ja broadway-tunneilla sekä tanssin kotona samalla kun tiskaan.

En malta odottaa esityskautta! Tuuthan säkin katsomaan, mitä ollaan saatu aikaiseksi?

 

 

Joanna Parviainen

Moi! Olen Joanna, 20-vuotias Nurmijärveltä kotoisin oleva pupunen ensimmäistä kertaa TuKY-Speksissä. Tanssia on tullut aina harrastettua monipuolisesti 3-vuotiaasta lähtien klassisesta baletista SM-tason street muodostelmaan asti. Koreografioitakin on tullut tehtyä vuosien varrella mm. tanssidiplomin muodossa, joten tuntuu mahtavalta päästä jotenkin vaikuttamaan speksin tanssilliseen ilmeeseen! 🙂

 

 

Karoliina Piironen 

Moikka! Mä olen Karoliina, ensimmäistä vuosikurssia. Tämä on eka kerta, kun olen tanssijana mukana missään näytelmässä. Mulle tanssi on todella tärkeä osa elämää! Käytännössä olen tanssinut aina, mutta aloin käymään tanssitunneilla 13-vuotiaana. Tanssilajeista Hiphop ja dancehall ovat olleet mun ykkösjuttuja. Näiden lisäksi olen kuitenkin kokeillut monia eri lajeja. Vihdoin ollaan saatu harjoitukset speksia varten käyntiin, ja olen todella innosani! 🙂

 

 

Suvi Nikarmaa

Hellou! Olen Suvi ja kotoisin pikkukylästä syvältä Savon sydämestä. Viidettä vuosikurssia mennään ja kolmas speksi edessä. 2014 speksissä mut on voitu bongata lavalta tanssahtelemassa ja 2015 vaikutin bile- ja kiertuetiimissä. Olen tanssinut enemmän tai vähemmän koko ikäni, enimmäkseen nykytanssia ja street jazzia. Viime vuosina tanssiminen on rajoittunut lähinnä kotioloihin ja yöelämään, joten odotan innolla että pääsen pitkästä aikaa kunnolla treenaamaan ja esiintymään! Speksiin lähdin mukaan pakoilemaan orastavaa graduahdistusta ja koska speksi vaan on hauskin harrastus mitä tiedän.