Ketkä nähdään lavalla?

Vuoden 2019 lavatiimit esittäytyvät

Näyttelijät

Pääsette ihailemaan näiden henkilöiden heittäytymistä ja nauramaan heidän kommelluksille keväällä.  Nyt on TuKY-Speksin 2019 näyttelijöiden vuoro esittäytyä:

Loviisa Grubert, Ohjaaja

Morjens! Mää olen Loviisa, Oulusta Turkuun kotiutunut, vastavalmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja. Elämäni teatterin parissa alkoi kymmenvuotiaana, eikä loppua vielä näy! Turun seudun speksipiireihin on varovasti tutustuttu muutama vuosi sitten assarina, joten olikin jo korkea aika ottaa ohjat omiin käsiin ja hypätä ohjaajan penkille. Speksin sydän on impro, heittäytyminen ja esiintyjät, jotka on aidosti läsnä lavalla. Näistä olen päässyt jo alkutaipaleella nauttimaan huikean näyttelijätiimini kanssa ja pakko se on sanoa: tästä tulee häikäisevän upea esitys, jota toivon myös sinun tulevan katsomaan!

Idamaria Laine, Apulaisohjaaja

Moikka kaikki! Mä oon Ida ja tää on mun neljäs vuosi speksissä (ja neljäs vuosi kauppiksessa, mutta ei puhuta siitä jooko #kandihereicome). Aiemmin speksissä oon ollu tuottaja, valoteknikko ja apulaisohjaaja ja koska TuKY-Speksin apulaisohjaajana oleminen on hauskinta, mitä tässä koulussa voi tehdä, otin ilomielin pestin uudestaan vastaan! On taas tulossa kiva vuosi ja huippu speksi, kun on tällanen porukka kasassa. Tuu sitten maaliskuussa katsomaan, mitä ollaan saatu aikaseksi!

Matti 

Tervehdys!
Olen improvisaatioteatteriin hurahtanut, nykyään turkulaistunut, kolmen tiedekunnan kasvatti, joka käyttää pääosan vapaa-ajastaan teatteriharrastukseensa. Tänä vuonna päädyin vihdoin mukaan speksiin vuosien pohdinnan jälkeen. Innokkaana jo odotan kevään esityskautta ja omstartteja!

Kiia Rouhelo 

Hellurei ja helliä nauruhermoja! Meikäläinen on Kiia, kohta 22 vuoden iän saavuttava Kirkkonummen katujen kasvatti. Tähän asti olen hörhöillyt muun muassa Ulkkiksen ja KY-Kasinon riveissä sekä vuosijuhlaemäntänä. Tällä kertaa päätin astua tuntemattomaan ja työntää lusikkani speksisoppaan. Näyttelijänlahjoistani sivulliset ovat päässeet jo osallisiksi niin sitseillä kuin maankuulun Porkkalan lukion musikaalissa. Mainittakoon, että sopivan kiusaannuttava teemapukeutuminen on erikoisalaan. Odotan  innolla ja jännityksellä mitä speksaaminen tuo tullessaan!

Nikolas Rawlins

Olen Nikolas. Minut tunnetaan yleensä sinä henkilönä, joka kommunikoi pelkästäänyksisarvisenemojeilla wats appin kommenttipalstoilla. Toisen vuoden kauppakorkean tallaajana, minulla on aivan liikaa aikaa, jonka täytän lievällä piparminttutee – addikktiolla, johtamisen kursseilla ja luonnollisesti, Speksillä. Nähdään lavalla…

Kaisu Leppänen 

Moikka! Olen Kaisu, mistäs muualtakaan kotoisin kuin Espoosta. Maankuulun Ala-Kilon kasvattina edes lähtö Turkkussee täl puol
jokke ei hetkahduttanut ja täällä sitä yritetään jo toista vuotta päästä y-kursseista eteenpäin. Olin Speksissä viime vuonna mukana edesmenneessä bile- ja kiertuetiimissä (lue: Burger King -tiimissä) ja tekemäni markkinointikampanjan jälkeen olisi ollut noloa, jos en olisi itseäni tänä vuonna lavalta toilailemasta löytänyt. Toivon hartaasti, että päättömät juttuni viihdyttävät ainakin joitain myös kevään näytöksissä! Siihen asti, näkemiin!

Lauri Salminen

Moikka! Olen Lauri, 19-vuotias näyttelijäporukan juniori ja ainoa
pupu. Tulin kauppikseen suoraanKaarinan lukion musiikkiteatterilinjalta ja aavistin jo ennen pupusyksyn alkua luultavasti päätyväni speksin pariin. Tämä aavistus osoit
tautui onneksi todeksi, sillä tiedän jo nyt, että tällä speksiporukalla ei voi päätyä muuhun kuin huikeaan lopputulokseen. Näytteleminen on minulle ennestään tuttua hommaa ja pidän sitä myös maailman parhaimpana tapana paeta arjen huolia. Olen aikaisemmin esittänyt esimerkiksi itseään eläväksi luulluta kummitusta ja puhuvaa koiraa – saa nähdä minkälaisesta roolista sitä tällä kertaa itsensä löytää. Odotan jo innolla kevään esityksiä

Karoliina Piiroinen 

Moikka!Olen Karoliina, 22-v. ja tokan vuoden opiskelija. Viime vuonna pyörähtelin speksilavalla tanssijana ja tänä vuonna pääsen vihdoin kokeilemaan myös näyttelijätaitojani. Mun ainut kokemus lavalla näyttelemisestä on se, kun yläasteella näyttelin kukkaa…. Joten innolla odotan tätä speksiä ja tulevaa käsikirjoitusta (jännittää saankohan mahdollisesti taas näytellä kukkaa terälehdet päässä).
Nähdään maaliskuussa hauskan hauskojen omstarttien merkeissä!

Elina Äijö

Hei, olen Elina. Olen speksiaddikti. Tänä syksynä käynnistyi mun viides vuosi kauppiksessa ja samalla viides kerta speksissä. Bändin, tuottamisen ja maskitiimin jälkeen päätin heittäytyä nostalgiseksi ja palata pestiin, josta kaikki alkoi. Eli näyttelijä-comeback, täältä tullaan! Odotan näytöskaudelta oivaltavia omstarteja, mielettömiä musiikkinumeroita ja speksin yhteishenkeä, joka koukuttaa mukaansa uudestaan ja uudestaan. Nähdään maaliskuussa!

Akseli Ilvesniemi 

Hei! Olen Akseli, 23-vuotias 4. vuosikurssin kauppatieteiden moniottelija. Pidän laatukirjallisuudesta, kotimaisesta tosi-TV:stä sekä urheilusta. Näyttelemään lähden, koska viimevuonna oli niin kivaa, ja vertikaalista haasteellisuuttani on kompensoitava aina jollakin erityistaidolla. Odotan prosessilta kokonaisvaltaista kehittymistä ihmisenä, uusia ystäviä, ja vähintään viime vuoden kaltaista jodelhaippia.

Jami Lehtonen

Helou! Jami on nimi, ikää löytyy 27 vuotta ja oon kotoisin täältä Turusta. Parin hiljaisemman opiskeluvuoden jälkeen tein paluun speksibändiin viime vuonna ja tänä vuonna omaksi kummastuksekseni poistuin täysin mukavuusalueeltani hakemalla näyttelijäksi. Oon aina ollut enemmän urheilu- kuin kulttuuri-ihmisiä, mutta en päässy ammattilaiseksi asti (en siis lähellekkään, näin selvennykseksi). Siksipä koitan nyt rakentaa harrastuksia kulttuurin ympärille. Sen lisäksi, että näytteleminen on näyttänyt hauskalta, tää on kaiketi mulle myös osa sellaista kasvuprojektia ihmisenä. Katsotaan, mitä tästä tulee. Onneksi noi muut on hauskoja, tuu kattoo keväällä!

Bändi

Tässä teille vuoden 2019 TuKY-Speksin bändi! Näiden tyyppien musisointia saatte kuunnella niin näytöksissä kuin ensi vuoden parhaissa bileissäkin!

 

Lauri Toivola, bändivastaava 

Olen Lauri, 21-vuotias musiikillisestikin orientoitunut ensimmäisen vuosikurssin opiskelija. Ajauduin speksibändiin sekä rumpaliksi että bändivastaavaksi, sillä omaan bändi- ja musiikkinäytelmäkokemusta ajaltani ennen akatemian porttien avautumista. Lähdin innolla mukaan antamaan panostani Speksiin, sillä kokemukseni on osoittanut sen tosiasian, että tiimihenki ja iteraatiokerroin tämänkaltaisissa projekteissa on aina kokemisen arvoinen sekä opettavainen ilmiö!

 

 

 

 

Aapo Häkkinen 

Moikka! Oon Aapo ja nyt toistamiseen kitarassa. Viimeksi jälki oli sellaista, että tuotantotiimi katsoi tarpeelliseksi lisätä toisen kitaristin tälle vuodelle. Kaikki katsomaan speksiä keväällä!

 

 

 

 

Lauri Lehtonen 

Terve kaikki. Viimeinen kauppisvuosi antaa minulle oivan syyn palata takaisin juurilleni speksibändiin. Muita suuria intohimon aiheita elämässäni ovat gradu, gradu ja gradu. Onneksi speksi on mitä parhain paikka lieventää graduatuskaa. Tuska synnyttää suurta taidetta, odotankin jo innolla kummasta projektista tulee eeppisempi. Nähdään ATK vitosessa ja näytöksissä!

 

Tommi Husa 

Moi! Olen toisen vuosikurssin opiskelija ja nyt ekaa kertaa mukana speksissä. Viime vuoden speksin nähtyäni tuli sellanen fiilis, että ois itekin hauska päästä lavalle soittelemaan, ja tässä sitä nyt ollaan! Omasta musataustasta löytyy monennäköistä bändiä, mutta ihan tän tyylisessä produktiossa en oo vielä ollut. Soitan pääasiassa kitaraa ja joissain biiseissä saatan vähän laulaakin. Ihan super hauskaa olla mukana, ja odotan innolla mitä kevät tuo tullessaan!

 

 

Aleksanteri Haka 

Ei kahta ilman kolmatta ja kolmas kerta toden sanoo, eikö vain? Olen Aleksanteri aka. Santtu ja kuin ihmeen kaupalla eräänä syyskuisena päivänä tuntematon herrasmies viitta selässään lepattaen juoksi luokseni ja heitti syliini mystisen mustan syntetisaattorin. Tämän jälkeen hän juoksi nauraen karkuun ja en siinä yliopistonkadulla sitten voinut muutakaan tehdä, kun heittää aivan mielettömät syna-soolot. Siinä tuulen mukavasti tukkaani hulmuttaessa ja sooloa tiluttaessa eteeni lensi kaksi kyyhkystä, jotka esittivät minulle vanhahkon käärön. Käärössä luki ”Sinut on valittu Turun Kauppakorkeakoulun uuteen bändiin gj!”. Ei siinä sitten, pakkasin kamat, tulin koululle ja täsä sitä ny ollaan. Ei muuta, kun speksiä ja keikkoja odotellessa!

 

Tommi Penttilä 

Kolmannen vuoden opiskelijana tajusin oravan pyörän lähestyvän uhkaavasti, ja aloin kesän jälkeen aktiivisesti etsiä tekosyitä pitkittää opintojani. Kuokittuani syksyn ajan speksibändin apusynistina päätin rohkaistua ja kokeilla kynsiäni myös varsinaisessa speksispektaakkelissa. Bändissä soitan syntikkaa, vaikka oikeasti olen pesunkestävä klassinen pianisti. Horoskoopiltani olen kauris.

Tanssijat

Nämä kaksitoista upeaa naista salpaavat hengityksenne koreografioillaan. On siis tanssijoiden vuoro esittäytyä:

Nämä kaksitoista upeaa naista salpaavat hengityksenne koreografioillaan ensi maaliskuussa.

Joanna Parviainen, tanssitiimivastaava

Moikka! Olen Joanna, 21-vuotias toisen vuoden opiskelija ja tänä vuonna vedän TuKY-Speksintanssitiimiä yhdessä Karoliinan kanssa. Olinkin jo viime vuonna ensimmäistä kertaa speksissä tanssijana ja meininki oli niin mahtava, että oli pakko lähteä taas mukaan. Itsellä on tullut pienestä pitäen tanssittua monia erilaisia tanssilajeja aivan klassisista lajeista myös katutanssin syövereihin. Odotan innolla tulevan speksin koreografiointia ja ennen kaikkea esityskautta! Tästä tulee niin mahtavaa❤

 

Karoliina Nurmi, tanssitiimivastaava

Moikka! Olen Karoliina ja toinen tämän vuoden tanssivastaavista. Olen toista kertaa mukana speksissä ja toisen vuoden opiskelija. Viime vuoden speksistä jäi kova hinku päästä uudestaan lavalle ja odotankin jo innolla tulevia harkkoja sekä näytöskautta. Nähdään siis keväällä!

 

 

 

Emmi Hämäläinen

Empä olisi uskonut, että pupuna tekemäni päätös lähteä TuKY-Speksiin eskaloituisi siihen pisteeseen, että täällä sitä taas ollaan. Kyllä, olen todella hyppäämässä TuKY-Speksin pyörteisiin jo kolmatta kertaa! Pyöriminen ja kaiken maailman askelkuviot ovat omalla kohdallani tulleet tutuksi taitoluistelun parista, mutta yllätyksekseni olen saanut sovellettua oppimaani hyvin myös tanssikoreoiden parissa. En malta odottaa esityskautta, mutta sitä ennen täytyy vielä hieman treenata… Tuunhan näkeen sut kevään esityksissä?

 

Aurora Helanto

Moikka! Oon Aurora ja oon kotosin sieltä mistä suuri osa meidän koulustamme eli Espoosta.  Tällä hetkellä vietän mun pupuvuotta ja näin ollen oon myös ensimmäistä kertaa mukana speksissä. Tanssi on aina ollut mulle lähellä sydäntä ja sen takia halusin lähteä mukaan speksiin. En malta odottaa, että pääsee taas yleisön eteen tanssimaan pitkästä aikaa!

 

 

 

Venla Kokkomäki

Helou! Olen Venla, neljättä vuotta lämmittämässä luentosalien penkkejä ja kolmatta vuotta valtaamassa speksilavoja. Tanssijan ”urani” juontaa juurensa satubaletista varhaislapsuusvuosina, ja on sen jälkeen kehittynyt nykytanssi-, street- ja balettikuvioiden parissa. Superkivaa päästä vääntämään koreografioita sekä kiertämään ympäri Suomea osana speksitiimiä; tulossa spektaakkelimainen shöy!

 

 

Sanni Tikkanen 

Moikka, olen Sanni, Espoosta kotoisin oleva ensimmäisen vuoden opiskelija ja olen siis myös ensimmäistä kertaa mukana speksissä. Tanssia olen harrastanut 5-vuotiaasta lähtien kokeillen monia eri lajeja, joista suosikkejani ovat olleet reggaeton, showtanssi ja street. Tanssi on siis ollut lähes aina tärkeä osa elämääni ja se on minulle myös yksi tapa rentoutua arjen keskellä. Turkuun muuton seurauksena en voinut enää jatkaa aiemmassa tanssiryhmässäni, joten tuntui tärkeältä löytää tanssiharrastus myös täältä. Olen iloinen, että pääsin mukaan speksiin, tästä tulee varmasti huikea kokemus!

 

Clarissa Kalliovaara

Moikka! Mä oon Clarissa, Helsingistä kotoisin oleva toisen vuosikurssin opiskelija ja ensimmäisen vuoden speksiläinen. Aloitin tanssimisen vajaa kolmevuotiaana, ja urani aikana on lajeja tullut harrastettua baletista hip hoppiin, keskittyen kuitenkin show- ja nykytanssiin. Viime vuoden speksiä ja tanssijoiden menoa katsellessa tuli hinku päästä lavalle mukaan, joten päätin silloin heti hakea seuraavan speksin tanssitiimiin. En malta odottaa koreografioiden treenaamista ja ensi kevään esityksiä!

 

Marsa Honka

Moikka! Olen Marsa, Espoosta kotoisin 21-vuotias toisen vuoden opiskelija. Tää on mun ensimmäinen kerta mukana Speksissä, mutta tanssia oon harrastanu pienestä asti ja show-tanssi on mulle rakas laji. Sen lisäksi oon harrastanu eri tanssilajeja discosta street tanssiin ja koreografioita oon tehny moniin koulun tapahtumiin. Ootan tosi paljon Speksin näytöskautta!

 

 

 

Kristiina Palviainen

Moi! Olen Kristiina ja eksynyt nyt toista kertaa mukaan speksin tanssitiimiin. Tanssitaustaa löytyy eniten klassisen baletin puolelta, ja saleilla tulikin pyörähdeltyä nelisentoista vuotta. Viime kevään vaihdossa kaverini houkutteli minut myös nykytanssitunnille ─ sillä seurauksella, että kyseessä oli koe-esiintyminen ja päädyin nykytanssin kilpajoukkueeseen. Noh, kilpaura ei ehkä sillä reissulla ihan lähtenyt lentoon, mutta lavalle on aina mukava päästä uudestaan. Vaikka nyttemmin tanssin on korvannut tanssillinen voimistelu, niin onhan se mukavaa vaihtelua päästä taas heittäytymään speksin pyörteisiin.

 

Laura Matero

Hei! Olen Laura (-93), kotoisin Suomussalmen pikkukylästä mutta kannan meksikolaista verta sisälläni. Viides vuosi opintoja meneillään ja ensimmästä kertaa speksissä mukana.  Tanssia on tullut harrastettu satunnaisesti lapsesta asti ja suosikkilajeihin kuuluvat lattarirytmit. Olen viime aikoina pumpannut rautaa salilla ja jättänyt tanssimista vähemmälle, joten osallistuminen speksiin herättää minussa innostusta kun pääsee liikuttamaan lantioita taas. Aivan huikeet fiilikset kevään esityksiä odotellessa ^.^

 

 

Fia Kallio

Moikka, oon Kallion Fia ensimmäiseltä vuosikurssilta ja tänä vuonna tuun heilumaan lavalle TuKY-Speksin pyörteisiin. Speksistä innostuin, kun pari vuotta sitten olin katsomassa kauppiksen esitystä, ja vaikutti niin huikeelta, että olihan tähän pakko päästä mukaan. Hain tanssitiimiin vahvasti telinevoimistelutaustalla, joten tuuttehan keväällä katsomaan, kellä tanssijoista on kaksi vasenta jalkaa. Kuvassa myös mun koira Pipa 🙂

 

Tiia Johansson

Hei! Neljännen vuosikurssin rusakkona hyppään toista kertaa speksin tanssitiimiin. Viime kerralla oli niin hauskaa, että oli pakko lähteä uudestaan speksiin mukaan. Meillä on huippu porukka kasassa, ja ootankin innolla treenien alkua ja tulevia näytöksiä – nähdään keväällä!